Wielkanocny Konkurs Kulinarny 20192019-04-06  

PROTOKÓŁ

W dniu 6.04.2019 r.  w ramach Jarmarku Wielkanocnego w Gminnym Ośrodku Kultury w Siedlcu, odbył się Wielkanocny Konkurs Kulinarny na "potrawę z białej kiełbasy". Do konkursu zgłosiło się 15 zespołów z gminy Siedlec.

Udział wzięło:

1          KGW KARNA

2          KGW KOPANICA

3          KGW NIEBORZA

4          KGW JAROMIERZ

5          KGW ZAKRZEWO

6          KGW REKLIN - REKLINEK

7          KGW JAŻYNIEC

8          KGW MAŁA WIEŚ

9          KGW BELĘCIN

10        SOŁECTWO WOJCIECHOWO

11        HUBY BUBY

12        KGW MARIANKOWO

13        KGW GODZISZEWO

14        KGW ŻODYŃ

15        KGW BORUJA

16        KGW WĄCHABNO

Komisja w składzie:

- Pan Maciej Barton – szef kuchni restauracji Rządcówka, kompleksu OSTOJA CHOBIENICE ,

- Pani Honorata Tomiak  – Restauracja Zielona Prowansja  w Wolsztynie,

- Pani Agnieszka Kędziora – Dyrektor Gminnego Ośrodka Kultury w Siedlcu,

biorąc pod uwagę smak potrawy, walory estetyczne potrawy, nawiązanie do tradycji,  a także dekorację i prezentację stołu postanowiła przyznać następujące miejsca oraz nagrody pieniężne:

I miejsce – KGW NIEBORZA - nagroda w wysokości 500,00 zł

II miejsce – HUBY BUBY - nagroda w wysokości 400,00 zł

III miejsce – KGW JAROMIERZ - nagroda w wysokości 300,00 zł

Pozostałe zespoły zajęły IV miejsca i otrzymały nagrody pieniężne w kwocie 200,00 zł

Na tym protokół zakończono.